Web Sitesi Oluşturma Araçları Sağlayan Şirketler
- Squarespace
- Shopify
- WordPress.com
- Wix

1- Squarespace
Squarespace, bir işletmeyi tek bir yerde yürütmek için ihtiyacınız olan her şeyi sunan güçlü bir web sitesi oluşturucusudur.
Artıları
- Squarespace, piyasadaki en güçlü web sitesi oluşturucularından biridir.
- Ses dosyaları desteği, bülten kayıt formları ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli kullanıma hazır özellikler sunar.
- LayoutEngine ve Content Block sistemini kullanarak, özel içerik türleri ve karmaşık çok sütunlu düzenler oluşturabilirsiniz.
- Web sitenize birden fazla şablon yükleyebilir ve aynı anda birden fazla tasarım üzerinde çalışabilirsiniz.
Eksiler
- Yerleşik işlevselliği sağlam olsa da Squarespace, diğer web sitesi oluşturucularla karşılaştırıldığında esneklikten yoksundur.
- Eklentileri veya ek modülleri yükleyemezsiniz, bu nedenle Squarespace’in kullanıma hazır sağladığı özelliklerle sınırlısınız.
- Ayrıca, sitenizi tasarlamak için seçebileceğiniz yalnızca 60 şablon vardır. Sitenizin daha benzersiz görünmesini sağlamak için özel CSS ekleyebilseniz de, bu kodlamaya aşina olmanızı gerektirir.

2- Shopify
Shopify, en yenilikçi e-ticaret web sitesi oluşturucularından biridir.
Artıları
- Shopify Payments adlı kendi kredi kartı işlemcisi sayesinde böylece mağaza sahiplerinin Paypal veya Braintree ile üçüncü taraf entegrasyonları satın almaları ve kurmaları gerekmiyor.
- Shopify Pay ile müşterilerin yerel para birimleriyle ödeme yapabilmelerine olanak sağlamaktadır.
- Shopify, pazarındaki 5.000’den fazla uygulama ile WooCommerce ve diğer rakiplerini önemli ölçüde geride bırakıyor.
Eksiler
- Shopify için en büyük dezavantaj fiyattır.
- Aylık paket olarak satışları yapılır.
- Bazı Shopify uygulamaları ve temaları da ücretlidir.

3- WordPress.com
WordPress‘i en az bir kere duymuş olmalısınız. Binlerce ücretsiz eklentisi ile kullanımı en kolay web site oluşturucularından biridir. Web Sitesi Oluşturma Araçları Sağlayan Şirketler listemizin en iyi diyebiliriz.
Artıları
- Blog yazmak için özel olarak tasarlanmış zengin bir tema ve eklenti yelpazesi sunar.
- SEO, sosyal medya entegrasyonu, paylaşım özellikleri ve web sitesi istatistikleri gibi özellikler sunmaktadır.
- WordPress.com sitenizin güncellemelerini, güvenliğini ve performansını önemser, ayrıca eklentileri yüklemenize, kendi özel temanızı yüklemenize ve kendi barındırma sağlayıcınızı seçmenize izin verir.
- Web sitenizi kurmanın teknik yönleri hakkında endişelenmenize gerek kalmadan zengin içerik ve ziyaretçi deneyimleri oluşturmaya odaklanmanızı sağlar.
Eksiler
- Tüm eklentirleri ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Bazı eklentiler premium olarak özellikler sunabiliyor bunlar da ücretli oluyor.
4- Wix
Wix, herkesin bir web sitesi oluşturmasını ve işlerini çevrimiçi yönetmesini kolaylaştırır.
Artıları
- Wix, sitenizin görünümünü özelleştirmek için üç seçenek sunar. Önceden tasarlanmış 500’den fazla şablon arasından seçim yapabilir ve ardından Wix’in sürükle ve bırak düzenleyicisini kullanarak özelleştirebilirsiniz.
- HTML ve CSS biliyorsanız sıfırdan başlayabilirsiniz.
- Wix Tasarım Yapay Zekası sizin için kişiselleştirilmiş bir web sitesi oluşturacaktır. Özel metin ve resimler içerecektir, ancak metni, düzeni ve stili değiştirebilir, daha fazla özellik ekleyebilir ve ihtiyacınız olan diğer değişiklikleri yapabilirsiniz.
Eksiler
- Wix, sitenizin tasarımı üzerinde çok fazla kontrol sağlarken, işlevselliği üzerindeki kontrolünüzü sınırlar. Örneğin, web siteniz yayına girdikten sonra şablonları değiştiremez veya blog gönderilerine formlar veya öne çıkan resimler ekleyemezsiniz.
Önerilen yazı: En iyi online web oluşturucu